Straatmeubilair

Straatmeubilair maakt een belangrijk onderdeel uit van de inrichting van de openbare ruimte.
Het draagt bij aan de veiligheid, het comfort en de uitstraling van de openbare ruimte. Maar weet u als beheerder wat u allemaal in beheer heeft? En kent u de onderhoudstoestand van uw bezit en kunt u de veiligheid garanderen? Kortom; kunt u voldoen aan uw zorgplicht en heeft u uw budgetten die nodig zijn voor degelijk en professioneel onderhoud in beeld?

Wilt u een degelijk en betrouwbaar onderhoudsplan opstellen voor het beheer van uw straatmeubilair, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Inventarisatie van straatmeubilair
Als u nog moet beginnen met de professionalisering of het up-to-date brengen van het beheer van uw straatmeubilair,  dan starten wij eerst met een gehele of gedeeltelijke inventarisatie. We stemmen met u af welke elementen u in beeld wilt hebben, tot welk detailniveau en welke  methodiek u wilt toepassen. We kijken daarbij welk ambitie niveau u heeft, wat de mogelijkheden zijn om de data in de toekomst bij te houden en in welke omgeving (beheersysteem) u de data wilt opslaan en beheren. Als de wensen en verwachtingen helder zijn gaan wij het veld in en leggen alle gegevens van uw straatmeubilair vast in uw “geografische systeem en database”.

Nadat al het straatmeubilair in beeld is, kunnen wij ook de kwaliteit en het onderhoudsniveau voor u bepalen. Dit doen wij op basis van de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2018 (KOR).

Inspectie van straatmeubilair
De inspectie van uw straatmeubilair kunnen wij gelijktijdig met de inventarisatie uitvoeren, of op basis van uw huidige bestand van het straatmeubilair. Inspectrum is gespecialiseerd in de inventarisatie en inspectie van uw straatmeubilair. Op basis van uw ambities stellen wij een inspectieplan op en we bepalen samen tot welke detailniveau u wilt gaan. De inspectie wordt uitgevoerd aan de hand van de door het CROW voorgeschreven en opgestelde beeldkwaliteitscatalogus. Dit is een objectieve norm waarmee u zeer goed in beeld krijgt welk onderhoud de komende jaren uitgevoerd moet worden. Naast het inspecteren van de kwaliteit kunnen wij u ook ondersteunen met het opstellen van het beheerplan en de meerjaren begroting. Op die manier weet u precies, wat er wanneer uitgevoerd moet worden en welke budgetten u nodig heeft.

Wij werken met goed opgeleide en ervaren inspecteurs en adviseurs, die al voor vele gemeenten deze opdrachten mochten uitvoeren.

 

 

Wij brengen de conditie van uw straatmeubilair in beeld en maken een betrouwbare begroting voor u.

Wij kunnen u ondersteunen met:

 

• Inventarisatie van het straatmeubilair
• Inspectie straatmeubilair o.b.v. de KOR
• Sanering en advies
• Opstellen van een MJOP
• Opstellen van advies rapporten

Voordelen:

 

• Wij kiezen voor een klant specifieke benadering
• Wij gaan voor de beste oplossing
• Wij sluiten aan op alle gangbare beheersystemen
• Wij zorgen voor een effectief data-beheerplan
• Wij werken volgens onze kernwaarden
• Wij staan garant voor de kwaliteit van ons werk
• Afspraak is bij ons afspraak

Kiest u voor Inspectrum dan kiest u voor een ervaring en kwaliteit. Wij brengen uw straatmeubilair in beeld en zorgen voor een professioneel beheerplan en een betrouwbare begroting.

Ik heb een andere vraag