Inspectrum beheert de Openbare Ruimte voor u. Zo houdt u uw gemeente veilig

Het is bekend dat u met duurzaam onderhoud niet alleen kosten bespaart, maar ook de veiligheid binnen uw gemeente waarborgt. Soms hoort daar een inspectie bij van voorzieningen die in praktijk gevaar blijken op te leveren.

Een voorbeeld daarvan zijn fietspalen. Ze werden geplaatst om fietspaden veiliger te maken, maar het middel werd erger dan de kwaal. Steeds duidelijker werd dat ze voor de fietsers een gevaar opleverden. Gemeentes namen in veel gevallen het verstandige besluit onderzoek te laten doen. Typisch een klus voor Inspectrum. Wij inspecteren de openbare ruimte, brengen advies uit en brengen de data voor uw beheerprogramma op orde.

Veiligheid heeft meer aspecten

Wat uit onderzoeken blijkt, is dat de fietspaal vaak niet het enige probleem is. De inrichting van de ruimte eromheen speelt ook mee. Denk daarbij aan onvoldoende verlichting, het ontbreken van markeringen, een te smal fietspad, een ondeugdelijke signalering of een slecht wegdek. Allemaal zaken die niet bijdragen aan de verkeersveiligheid. En heel eerlijk: ook niet aan een duurzame leefomgeving. Zie daar het belang van regulier onderhoud.


“Iedere vijf jaar vindt er een uitgebreid onderzoek plaats naar de conditie van het fietsmeubilair in de gemeente Den Helder. Sinds 2019 hebben wij een samenwerking met Inspectrum. Op basis van hun adviesrapport konden we beoordelen óf en welke fietspalen vervangen of verwijderd dienden te worden. Met als uitgangspunt een veiligere fietsomgeving. Inmiddels is 80% van het adviesrapport door de gemeente overgenomen.”

Gideon Kok – beheerder verkeer bij gemeente Den Helder


Wat kan Inspectrum voor uw gemeente betekenen?

Inspectrum begint met een inventarisatie van de situatie in de openbare ruimte. De data daarvan zetten we in uw beheerssysteem, zodat u altijd over een actueel overzicht beschikt. De manier om uw budget op het juiste moment in te zetten, waardoor u kosten bespaart. We adviseren u waar nodig conform de richtlijnen van het CROW (overkoepelend en onafhankelijk kennisinstituut voor de openbare ruimte) en knopen graag langere relaties aan die het werk en de samenwerking meer diepgang geven.

Wij verstaan ons vak

Op die manier leveren wij een bijdrage aan een duurzame verkeersveiligheid in uw gemeente. Wij beschikken over verkeerskundige medewerkers die iedere situatie deskundig en effectief onderzoeken. De resultaten daarvan vindt u terug in uw beheerprogramma. Zo nemen wij u veel werk uit handen waar u zich ook geen zorgen meer over hoeft te maken. Laat ons het doen, dan weet u zeker dat het goed komt.