Hoeveel energielabels moet u vernieuwen?

Ook in 2024 dient u waarschijnlijk weer een aantal energielabels te actualiseren. Dit kan per organisatie variëren van enkele tientallen tot duizenden labels die aangepakt moeten worden. Heeft u eraan gedacht om hiervoor nu al de capaciteit te reserveren bij uw leverancier? 

Hoewel we alweer drie jaar werken met de nieuwe NTA8800 die op 1 januari 2021 is ingegaan, blijft de capaciteit in de markt een punt van aandacht. Er is door diverse oorzaken nog steeds een schaarste aan EPA-adviseurs. Zaak dus om de drukte voor te zijn en nu al afspraken te gaan maken.

Inspectrum bedient vele woningcorporaties in Nederland bij de actualisatie van hun energielabels. In 2022 heeft Inspectrum haar capaciteit weer verder uitgebreid en nieuwe EPA-adviseurs aangenomen en opgeleid. 

Ook in 2024 dient u waarschijnlijk weer een aantal energielabels te actualiseren. Dit kan per organisatie variëren van enkele tientallen tot duizenden labels die aangepakt moeten worden. Heeft u eraan gedacht om hiervoor nu al de capaciteit te reserveren bij uw leverancier? 


Worden energielabels steeds duurder?

Met de toenemende schaarste neemt ook de druk op de prijzen toe. Inspectrum probeert dit te beperken en op zijn minst realistisch te houden, door geen misbruik te maken van de situatie. Inspectrum zet in op meerjarensamenwerkingen met haar opdrachtgevers en kiest voor een transparante en stabiele prijsvorming, zonder excessen. Inspectrum gaat niet voor “hit and run”, maar voor een realistische en langetermijnsamenwerking.

Met een aantal woningcorporaties is Inspectrum inmiddels tot afspraken gekomen voor 3, 4 of 5 jaar. Door samen te kijken naar het clusteren van de te actualiseren labels per complex over meerdere jaren, kunnen forse besparingen gerealiseerd worden.

Wilt u van gedachten wisselen over het reserveren van capaciteit en/of het afsluiten van een meerjarenovereenkomst, bel dan gerust Inspectrum. Wij staan u graag te woord.
 

Regel het goed, regel het op tijd, regel het voordelig.

Bel direct met Rob de Jong van Inspectrum: +31 (0)6 45 67 43 51


Wist u dat…

Inspectrum ook gespecialiseerd is in NEN 2767-inspecties en MJOP’s?

Inspectrum levert niet alleen energielabels, maar is ook al ruim 20 jaar gespecialiseerd in NEN 2767-inspecties en het opstellen van (duurzame) MJOP’s. Maar liefst 6 inspecteurs houden zich binnen Inspectrum al jaren bezig met deze werkzaamheden. Voor meerdere woningcorporaties en gemeenten worden MJOP’s opgesteld, die jaarlijks worden geactualiseerd. Een aantal partijen heeft ervoor gekozen om elk jaar een conditiemeting uit te laten voeren, op 1/3 van hun bezit. Zo gaat Inspectrum een langetermijnrelatie aan en voldoen de data altijd aan de ‘ABC-norm’. Actuele, Betrouwbare en Complete data en een correcte en actuele onderhoudsbegroting.

Meer weten? Inspectrum adviseert u graag over uw situatie, tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.