Heeft u de actualisatie van uw EPA labels al geregeld?

Ga met uw leverancier in gesprek en sluit een meerjarenovereenkomst af. Dan weet u zeker dat u de benodigde capaciteit voor de actualisatie van uw EPA-labels veilig heeft gesteld.

De krapte op de arbeidsmarkt, een stijging van het aantal aflopende labels en een grote vraag naar verduurzamingsadvies. Allemaal redenen, waarmee we het tekort aan gecertificeerde EPA-adviseurs kunnen verklaren. We besloten tot een oproep die niet aan dovemans oren was besteed. Een aantal corporaties klopten bij ons aan en sloten een meerjaren overeenkomst af. En tot volle tevredenheid.
Om te beginnen zijn deze corporaties verzekerd van de benodigde capaciteit voor de actualisering van hun labels. Daarnaast hebben ze een besparing gerealiseerd door zo’n meerjarenovereenkomst af te sluiten, want die zijn voordeliger. 

Maar er valt nog meer te besparen. Door goed te kijken naar wat er in de komende jaren gedaan moet worden, efficiënt te plannen en soortgelijke woningen te clusteren, hebben we bij verschillende corporaties besparingen gerealiseerd van wel €10.000 tot soms meer dan €60.000. Bovendien weet je dat het met Inspectrum goed geregeld is. Een hele geruststelling.


“Een meerjaren overeenkomst is veel efficiënter en levert een besparing op.”

Jaco Speksnijder, Adviseur Vastgoed Woonforte

“Ook wij kregen te maken met labels die in 2023 hun 10 jaar geldigheid verliezen. We moesten dus de benodigde capaciteit veiligstellen. Daarnaast is de aandacht voor duurzaamheid de laatste jaren enorm toegenomen. Allemaal redenen om met Inspectrum om tafel te gaan zitten.

Wij wilden op complex niveau en op basis van de nieuwe regelgeving snel inzicht hebben in de energetische prestaties van onze woningen. Ook de labels die afliepen wilden we opnieuw labelen. We hebben daarvoor een plan gemaakt voor de eerste drie jaar en met Inspectrum een meerjaren overeenkomst gesloten. We hebben de woningen per complex geclusterd. Dat is heel efficiënt, want dit geeft voor zowel Woonforte als Inspectrum continuïteit en een schaalvoordeel, waardoor de opnameprijs per label lager wordt. Bovendien heb je meteen een totaalbeeld van het complex. Een nullijn die de ideale opmaat vormt voor een verduurzamingsplan: een goede strategie die ook nog eens financieel aantrekkelijk is.”


Heeft u voor de komende jaren al capaciteit gereserveerd?
Zo niet, kom in actie. Bel uw leverancier en maak concrete afspraken of bel ons!

Onze dienstverlening voor woningcorporaties, o.a.:
• 
   EPA – Labels woningen, utiliteitsbouw en nieuwbouw
•    Verduurzamingsadvies
•    NEN 2767 Conditiemeting en MJOP’s
•    Duurzame MJOP
•    WWS – Woning Waardering Systeem (Huurpunten)
•    Veiligheidskeuringen – Gas, Water en Elektra