VGIB heeft zich als vastgoedstrateeg gericht op verduurzaming van gebouwen, met een sterke specialistische focus op constructie.

De expertise van VGIB strekt van uitvoeringsvoorbereiding en uitvoeringsbegeleiding tot en met het bewaken van de integraliteit van adviezen, alsmede het uitwerken van realistische scenario’s.

Directeur Rolf Hornes zegt over de samenwerking met Inspectrum: “Dankzij het feit dat we samenwerkingspartners zijn, kunnen we een vollediger product aanbieden. Naast het uitbrengen van een advies zijn we nu ook in staat om te helpen met de realisatie en het beheer van dat advies.” Beide bedrijven vullen elkaar goed aan en hebben veel raakvlakken. Rolf Hornes: “VGIB heeft strategie in haar portefeuille met een focus op de lange termijn. Inspectrum maakt het verhaal compleet met onderhoudsplannen en energie labels. Zo kunnen we samen meer kennis ontwikkelen en deze delen met de markt.”

Er is een duidelijke toekomstvisie bij VGIB, die onder andere blijkt uit de focus op zuinig omgaan met hulpbronnen, zodat ook toekomstige generaties goed kunnen leven. Ook het hergebruik van materialen staat bij VGIB hoog in het vaandel. “We willen steeds slimmer bouwen, zodat we eventuele mankementen sneller kunnen herstellen en gebouwen langer meegaan. Door levensduur verlengend te handelen komen we verder met ons vastgoed en dat is duurzaam per definitie”, aldus Rolf Hornes.

WAT ONZE PARTNERS ZEGGEN

“Door een project samen aan te vliegen zijn we in staat om voor de klant zo duurzaam mogelijk te werken, met zo min mogelijk uitstoot. Dat gaat veel verder dan het op papier in orde hebben van een energielabel, we werken realistisch en praktijkgericht.”

Wouter Ris
Projectmanager Nivab
Arjen Zwiers
Directeur Vabi

“Wij luisteren naar gemeenten en werken graag samen; daarom komen we steeds weer met vernieuwende oplossingen”

“Door onze samenwerking kunnen we een integrale meerjaren planning als dienst aanbieden en daarmee gemeentes volledig ontzorgen.”

Walter Scheffers
Directeur Vastware