NIVAB Vastgoedadvies ontwerpt technische installaties en adviseert over onderhoud en duurzaamheid voor renovatie, bestaande bouw en nieuwbouw.

Vanuit Hoek van Holland wordt met 6 adviseurs heel Nederland bestreken. Met een praktische kijk op vastgoed maakt NIVAB complexe vraagstukken overzichtelijk, de doelstelling is om beheerders, eigenaren van vastgoed en assetmanagers van kantoorgebouwen volledig te ontlasten op het technische vlak. Wouter Ris, Projectmanager bij NIVAB: “We helpen vanuit directievoering of projectmanagement, voeren klimaatonderzoeken uit, doen verduurzamingsvoorstellen, voeren haalbaarheidsonderzoeken uit bij verbouwingen en geven technische adviezen in huurcontracten. Dat allemaal met betrekking op gebouw gebonden klimaatinstallaties.

Daarnaast stelt NIVAB rapportages op die onder andere nodig zijn voor conditiemetingen, onderhoudsbegrotingen en gebouwpaspoorten (daarin staat aangegeven wat er allemaal in een gebouw aanwezig is qua techniek, hoe de techniek werkt en hoe daar als gebruiker of huurder op in te haken is). Ook ontfermt NIVAB zich over overige vragen die bij technische installaties kunnen voorkomen, dat kan bijvoorbeeld een vraag om een brandveiligheidsrapportage zijn.”

Inspectrum, VGIB en NIVAB vullen elkaar aan, NIVAB vanuit een installatietechnische achtergrond, VGIB vanuit strategisch oogpunt en Inspectrum door middel van een stuk voorbereiding. “Door een project samen aan te vliegen zijn we in staat om voor de klant zo duurzaam mogelijk te werken, met zo min mogelijk uitstoot. Dat gaat veel verder dan het op papier in orde hebben van een energielabel, we werken realistisch en praktijkgericht
.”

WAT ONZE PARTNERS ZEGGEN

Rolf Hornes
Directeur Vgib

“Door onze samenwerking met Inspectrum profiteren gemeenten van een vollediger product; ontzorging van a tot z.”

“Door onze samenwerking kunnen we een integrale meerjaren planning als dienst aanbieden en daarmee gemeentes volledig ontzorgen.”

Walter Scheffers
Directeur Vastware
Arjen Zwiers
Directeur Vabi

“Wij luisteren naar gemeenten en werken graag samen; daarom komen we steeds weer met vernieuwende oplossingen”