Quick Scan Onderhoud Basisscholen

Inspectrum schiet gemeenten te hulp, met de Quick Scan Onderhoud Basisscholen. Schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van hun schoolgebouwen. Sommige scholen hebben daarvoor een meerjarenplan, bij andere is er sprake van (ernstig) achterstallig onderhoud. Met de Quick Scan van Inspectrum weet een gemeente binnen een dag per schoolgebouw wat de staat van het onderhoud is.

Het onderhoud van schoolgebouwen ligt momenteel onder een vergrootglas, na het nieuws dat het ‘regent’ in een deel van de Nederlandse klaslokalen. Logischerwijs volgt hierover landelijk en lokaal een politiek debat.

Wake up call
Na corona (ventilatie in klassen) en de energiecrisis (hoge energierekeningen voor scholen) is dit de derde ‘wake up call’ die roept om regie op onderhoud. Voor goed onderwijs zijn goede gebouwen nodig. Dat onderschrijft iedere gemeente en iedere school. Voor schoolbesturen gaat de aandacht echter veelal uit naar de didactische kwaliteit. Gemeenten kunnen met behulp van Inspectrum eenvoudig checken hoe het staat met het onderhoud en zo nodig hun scholen attenderen op noodzakelijke ingrepen en het belang van een meerjarenonderhoudplan (mjop).

NEN-2767-inspecteurs
Inspectrum heeft onlangs de Quick Scan Onderhoud Basisscholen geïntroduceerd. De Quick Scan wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde NEN-2767-inspecteurs. Zij maken op basis van hun vakkennis een Quick Scan en een fotorapportage, zodat u tussentijds een betrouwbaar en duidelijk beeld van de realiteit krijgt. Is de uitslag van deze scan goed, dan zijn school en gemeente gerustgesteld. Is deze niet goed, dan kan tussen gemeente en schoolbestuur worden besproken welke acties nodig zijn. Zo houdt u als gemeente de regie over goed onderwijs voor uw jongste inwoners.

Quick Scan: 340,- tot 1.200,- euro per schoolgebouw
De Quick Scan Onderhoud Basisscholen is al mogelijk vanaf 340,- euro exclusief btw per school. Afhankelijk van de grootte van de school, is de maximale vergoeding voor een hele grote school 1.200,- euro exclusief btw.

Door eens in de 4 jaar een Quick Scan te laten doen, houdt de gemeente grip op de staat van onderhoud van ‘haar’ scholen en de besteding van het door de gemeente voor onderhoud beschikbaar gestelde budget. Omgerekend is dat 85,- tot 300,- euro per jaar.

Met alle diensten en een gedegen aanpak is Inspectrum ervan overtuigd u als gemeente vele stappen verder te kunnen helpen. Benieuwd naar wat Inspectrum voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor een afspraak.