Header

Rapport TU Delft bevestigt statement Inspectrum: gemeenten verspillen miljoenen met vastgoed

Uit onverwachte hoek hebben we gisteren (maandag 17 juni) bijval gekregen ten aanzien van ons standpunt dat gemeenten niet goed omgaan met hun vastgoed.

Het tv-programma Nieuwsuur openbaarde een rapport van de TU Delft, waarin staat dat de ruim 400 Nederlandse gemeenten jaarlijks tussen de 300 en 400 miljoen euro verspillen, doordat ze inefficiënt en niet professioneel omgaan met hun vastgoed. Het onderzoek is uitgevoerd onder supervisie van Hans de Jonge, hoogleraar Vastgoed aan de TU Delft.

De belangrijkste redenen voor de verspilling zijn het niet efficiënt omgaan met exploitatiekosten als gas, water, licht, onderhoud en beheer, en het berekenen van te lage verhuurprijzen. Ook weten gemeenten vaak niet wat ze aan vastgoed bezitten. In Nieuwsuur werd Amsterdam als voorbeeld genoemd. De gemeente vermoedde ongeveer 1.000 panden in bezit te hebben, terwijl het er in werkelijkheid 2.300 bleken te zijn.

Vul de Beheercheck in

De eerste stap om te komen tot een besparing op het vastgoed, is het invullen van de Beheercheck Gemeentelijke Gebouwen van Inspectrum. De Beheercheck is een instrument dat bij uitstek geschikt is om snel inzicht te krijgen in het verbeter- en bespaarpotentieel van gebouwen. Invullen ervan kost u niet meer dan 10 minuten.

De Beheercheck heeft inmiddels ruim 90 gemeenten de ogen geopend. Ze zijn tot verrassende inzichten gekomen als het gaat om duurzaam vastgoedbeheer. Ook maken ze enthousiast gebruik van de vier gratis adviesuren, waar iedere gemeente na het invullen van de check recht op heeft. Samen met u bekijken onze professionals dan welke besparingen mogelijk zijn.

Neem voor meer informatie contact op met onze accountmanager Wilfried van Amerongen: telefoon: 026 384 05 60 of 06 4567 4344, email: w.amerongen@inspectrum.nl.

Klik hier http://nieuwsuur.nl/video/519386-gemeenten-verspillen-miljoenen-met-vastgoed.html als u het item in Nieuwsuur wilt bekijken.

Klik hier http://www.nu.nl/economie/3503289/gemeenten-laten-vastgoedmiljoenen-liggen.html voor het nieuwsbericht op nu.nl.

Klik hier /acties/beheerchecks/ om direct naar de Beheercheck van Inspectrum te gaan.