Header

Bent u al gestart met de voorbereidingen voor de BRIM-subsidie?

Enige tijd geleden hebben we u geïnformeerd over het feit dat de overheid een subsidie beschikbaar stelt, voor het onderhouden van uw rijksmonumenten, de zogenaamde instandhoudingssubsidie’.

Eigenaren van een rijksmonument - waarvan de oorspronkelijke functie niet een woonhuis is - komen in aanmerking voor de onderhoudssubsidie. De subsidie is bedoeld voor “sober en doelmatig” onderhoud over een periode van 6 jaar, op basis van een instandhoudingsplan.

Bent u in het bezit van een inspectierapport van het rijksmonument dat ouder dan 2 jaar (gerekend vanaf de datum van aanvraag subsidie)? Dan is het aan te raden deze op korte termijn te (laten) maken, ten behoeve van een succesvolle aanvraag.

Inspectrum kan voor u de noodzakelijke gebouwinspectie uitvoeren, de benodigde meerjaren onderhoudsplanning opstellen én -indien gewenst - ook het vereiste begrotingsmodel opstellen en de subsidieaanvraag voor u uitvoeren.

De BRIM-subsidie is gebaseerd op het Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten 2013 (BRIM 2013).

Heeft u vragen over de mogelijkheden tot subsidie of overweegt u de onderhoudsbegroting en de subsidieaanvraag door Inspectrum te laten opstellen? Neem dan contact op met: Wilfried van Amerongen of Angelique van Dijk. U kunt hen bereiken via het telefoonnummer 026-3840560, of op het e-mailadres a.dijk@inspectrum.nl.

Beter beheer begint met betrouwbare informatie

Bij Inspectrum zijn we experts in het verzamelen van waardevolle data. We inspecteren en inventariseren vastgoed, infrastructuur, groen & openbare ruimte en dat doen we graag en goed. De gegevens die we verzamelen zijn echter maar een middel. Waar het om gaat is dat onze inspanningen bijdragen aan uw besparingen óf ... Meer over Inspectrum

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwik-
kelingen en acties. Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Bekijk onze laatste nieuwsbrief